Tweedaagse Workshop Zwangerschapsfotografie

 

Deze twee dagen gaan we in op zwangerschapsfotografie en alles wat er bij komt kijken.
De eerste dag zal de theorie behandeld worden en gaan we uitgebreid in de praktijk oefenen met zwangere modellen en mooie zwangerschapsjurken. We beginnen in de studio en daarna gaan we ook fotograferen op een buitenlocatie.
Onderwerpen die aan bod komen zijn poseren, optimaal gebruik van licht, locatiekeuze, kleurgebruik, compositie en het maken van een perfecte SOOC.

Op dag twee gaan we met behulp van Photoshop de foto’s bewerken. Ik laat jullie op deze dag de vele mogelijkheden van Photoshop zien en hoe je die inzet om als eindresultaat een prachtige foto te krijgen. We gaan gezamenlijk zowel de studio- als de buitenfoto’s bewerken en zullen dieper ingaan op de Photoshopmogelijkheden.

Let op: tijdens deze workshop ga ik er van uit dat je manueel kunt fotograferen en dat je bekend met het werken met lagen en maskers in Photoshop. Tijdens deze workshop ga ik NIET heel uitgebreid in op het fotograferen met natuurlijk licht. De nadruk ligt deze dag echt op zwangerschapsfotografie in al zijn facetten. Ik ga op de bewerkingsdag ook snel door de materie heen en heb geen tijd om stil te staan bij de basisbeginselen van Photoshop. Deze dien je dus te beheersen.

 

Hoe zien deze twee dagen er uit:
Eerste dag:
– 10.00 – 11.30 uur: theorie
– 11.30 – 12.30 uur: praktijk studio
– 12.30 tot 13.15 uur: lunch
– 13.15 tot 15.00: vervolg praktijk studio
– 15.00 – 18.00/18.30 uur: praktijk op een buitenlocatie

Tweede dag:
– 10.00 uur tot 16.00 uur: nabewerking met Photoshop (met tussendoor een lunchpauze)

Onderwerpen die aan bod zullen komen:
– juist gebruik van daglicht
– op basis van een one-light opstelling prachtige foto’s creëren in de studio (van high-key tot low-key en fine-art)
– poses van de modellen
– compositie en kleurgebruik
– kiezen van een buitenlocatie
– nabewerking met Photoshop

Foto’s die je maakt tijdens de workshop mogen niet worden gebruikt voor je eigen website, portfolio of promotie. De workshop is bedoeld om je te leren om te gaan met enerzijds fotograferen met natuurlijk licht en anderzijds het poseren van een zwanger model. Die dag zal ik het praktijkgedeelte leiden en de modellen poseren en de juiste plaatsen selecteren met betrekking tot het licht. Daarnaast worden jurken geselecteerd en ga ik je leren hoe je de juiste jurk in de juiste setting kunt fotograferen. Ook de instellingen op je camera worden besproken. Dit betekent dat de foto’s die je op een workshop maakt feitelijk niet je eigen foto’s zijn. Omdat alles voor je gearrangeerd wordt. Het doel is dan ook niet om je portfolio te vullen maar om je alle handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan en jouw eigen stijl te ontwikkelen en je te laten groeien als fotograaf. Na de workshop raad ik je juist aan om zelf portfolioshoots te gaan doen en daarmee je portfolio te vullen en je promotie te doen. Uiteindelijk zul je daar zelf meer aan hebben, mede omdat je tijdens een portfolioshoot je geen zorgen hoeft te maken of je wel voldoende goede foto’s hebt voor je klant. Jij kan dan doen wat jij wilt en voor ogen hebt en daarmee zul je jezelf uniek maken als fotograaf en klanten trekken.
Mijn workshop is geslaagd als ik je vol inspiratie en een hoop kennis naar huis kan laten gaan.

Wat heb je nodig om aan deze workshop mee te kunnen doen?
– een camera en een lichtsterke (tele) lens
– je moet de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO beheersen
– je bent bekend met het werken met lagen en maskers in Photoshop
– een laptop met daarop Adobe Photoshop CS5 of CS6 of Adobe CC

Data:
nog niet bekend

Locatie: studio in Ossendrecht
Aantal deelnemers: maximaal 5 (vol=vol)
Inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen

Kosten: €895 (inclusief BTW)

Diverse mogelijkheden tot overnachting op enkele minuten van de cursuslocatie/studio (informeer naar de mogelijkheden)

Bij het boeken van deze workshop dient een bedrag van €250 te worden betaald, hiermee is je reservering definitief. Het restantbedrag dient uiterlijk twee weken voor aanvang van de workshop te zijn betaald. Bij annulering binnen twee weken voor de workshopdatum wordt de aanbetaling niet gerestitueerd, deze kan dan ook niet verrekend worden met een eventuele nieuwe boeking.

Workshops zijn niet toegankelijk voor fotografen die zelf ook workshops geven. Na het volgen van een workshop bij Danielle Hagens Fotografie is het niet toegestaan binnen twee jaar zelf workshops te gaan geven.

 

error: