Veelgestelde vragen

1. Wanneer is de beste periode voor een fotoshoot?

Zwangerschapsshoot: 
Tussen 28 en 34 weken zwangerschap is de beste periode om foto’s te laten maken, de buik is dan op z’n mooist en daarnaast zijn de meeste aanstaande mama’s dan nog redelijk fit.

Newbornshoot:
Bij voorkeur binnen de eerste 20 dagen na de geboorte.
Tijdens de eerste 20 dagen slaapt uw baby veel en diep en neemt makkelijk houdingen aan die mooi zijn om te fotograferen. Vanaf 3 weken wordt de slaap ondieper, en wordt het ook moeilijker om de baby te poseren. Vóór die drie weken zal een fotoshoot comfortabel verlopen voor de baby en voor jullie zelf.

Babyshoot: 
Een babyshoot is mogelijk op het moment dat de baby zonder hulp kan zitten. Over het algemeen is dit tussen de 7 en 10 maanden. Mijn ervaring is dat dit het beste moment is om een baby te fotograferen, het is dan mogelijk om goed contact te maken met de baby en een mooie glimlach te krijgen en ze kunnen nog niet lopen waardoor hun aandacht zich op andere dingen gaat vestigen en fotograferen een lastige klus wordt.

Mommy-me shoot: vanaf de leeftijd van 3 maanden
Een mommy-me shoot kan vanaf het moment dat de baby 3 maanden oud is, hij/zij is dan in staat om zelf het hoofdje op te richten waardoor er mooie contactmomenten kunnen ontstaan tussen mama en baby.
Een mommy-me shoot is ook heel goed mogelijk met oudere kinderen.

 

2. Vanaf wanneer kan ik een afspraak maken voor een fotoshoot?

Voor alle fotoshoots geldt dat het belangrijk is om 3 tot 4 maanden van tevoren de afspraken hiervoor te maken om teleurstelling te voorkomen. Ik ben meestal al maanden vooruit volgeboekt en het aantal plaatsen in mijn agenda is beperkt.

 

3. Hoe maak ik een afspraak?

Afspraken voor een fotoshoot kunnen 3 tot 4 maanden van tevoren gemaakt worden door te mailen via het contactformulier of door telefonisch contact op te nemen (zie contactpagina).

Zwangerschapsshoot/Mommy-me shoot:
Bij het maken van de afspraak wordt de dag van de fotoshoot bepaald. De plaats en het tijdstip worden een paar dagen van tevoren vastgesteld, afhankelijk van het weer en het seizoen.
In het geval van een shoot op een buitenlocatie fotografeer ik bij voorkeur aan het einde van de dag een paar uur voor de zon ondergaat. De exacte tijd wordt enkele dagen voorafgaand aan de shoot bepaald door mij aan de hand van de verwachte weers- en lichtomstandigheden. Dit kan helaas niet op voorhand afgesproken worden omdat het Nederlandse weer onvoorspelbaar is en helaas heb ik daar geen invloed op. Het is dus goed om de hele dag beschikbaar te houden.

Newbornshoot:
Uiteraard is de uitgerekende datum bekend maar is niet bekend op welke dag de baby uiteindelijk geboren zal worden. Ik noteer bij het boeken van een newbornshoot altijd de uitgerekende datum en houd er in mijn agenda rekening mee dat de kleine twee weken eerder of later geboren kan worden. U bent dan ook altijd verzekerd van een plaats.
Wanneer de baby er is neemt u zo snel mogelijk contact met me op en wordt de definitieve afspraak gemaakt. Houd er rekening mee dat newbornshoots altijd in de ochtend vanaf 10.00/11.00 uur worden ingepland.

 

4. Waar vinden de fotoshoots plaats?

Zwangerschapsshoot/Mommy-me shoot:
Alle buitenshoots vinden plaats in de omgeving van Ossendrecht (op de Belgische grens, tussen Bergen op Zoom en Antwerpen). Voor iedere fotoshoot zoek ik een sfeer en setting die ervoor zorgt dat de foto’s een magische sfeer krijgen. Voor mij is hierbij het natuurlijk licht van groot belang en tevens heb ik in mijn directe omgeving de beschikking over verschillende prachtige locaties die bijdragen aan de sprookjesachtige sfeer. De keuze van de locatie wordt enkele dagen voor de sessie bepaald, afhankelijk van het weer en de seizoenen. Omdat de sfeer en uitstraling van de foto’s afhankelijk is van het seizoen en de kleuren die de natuur op dat moment te bieden heeft is het niet mogelijk om foto’s die je in mijn portfolio vind te “reproduceren”. Maar ik kan wel garanderen dat iedere fotoshoot omringd zal zijn met de magische sfeer die je van mijn foto’s kent.

Newbornshoots:
Newbornshoots vinden altijd plaats in mijn studio in Ossendrecht. Hier heb ik alle materialen bij de hand en kan ik de temperatuur van de ruimte optimaal regelen.
Ik zorg er altijd voor dat de accessoires die we gaan gebruiken tijdens de shoot al klaar staan wanneer jullie binnen komen.

 

5. Wat gebeurt er als het slecht weer is?

Wanneer je voor de zwangerschapsshoot graag de foto’s buiten wilt laten maken en de weersomstandigheden zijn niet geschikt dan is het mogelijk om de shoot naar een andere dag te verschuiven. Verschuiven naar een andere dag is slechts één keer mogelijk in verband met mijn drukke agenda. Mocht het bij de tweede keer wederom slecht weer zijn dan wordt het automatisch een shoot in de studio. Voor een mooie fotoshoot hoeft het absoluut geen zonnig weer te zijn, maar het dient wel droog weer te zijn.

 

6. Kom je voor fotoshoots ook op andere locaties?

Ik kom niet op andere locaties om te fotograferen. De locaties die ik hier in mijn directe omgeving heb ken ik uitzonderlijk goed en ik weet precies waar en wanneer ik het perfecte licht heb en hoe de situatie ter plaatse is. Het is voor mij onmogelijk om dit van voor mij onbekende locaties te weten. Daarnaast laat mijn drukke agenda het niet toe om te reizen voor een fotoshoot.

 

7. Hoe lang duurt een fotosessie?

Zwangerschapsshoot/Mommy-me shoot:
De zwangerschapssessies vinden plaats in de open lucht gedurende 1 tot 2 uur, afhankelijk van de locatie, het weer en het aantal jurken/outfits die we gebruiken. Een mommy-me shoot zal ongeveer anderhalf uur duren.

Newbornshoot:
Tijdens een newbornshoot gaat alles op een andere modus en werk ik volledig mee met de flow van de baby. Iedere baby is uniek en heeft zijn eigen behoeften en daarom duren deze sessies doorgaans 3 tot 4 uur. Hierin is ook de tijd inbegrepen om de baby te troosten, te voeden, te knuffelen en weer in slaap te brengen.

Babyshoot:
Baby’s in de leeftijd van 6 tot 9 maanden kennen geen geduld en kunnen zich hooguit een paar minuten concentreren. De sessie duurt dus maximaal 1 uur.

 

8. Is het mogelijk om voor een newbornshoot wensen aan te geven ten aanzien van bepaalde poses en set-ups?

Het is zeker wel mogelijk om aan te geven welke foto’s uit mijn portfolio jullie mooi vinden MAAR omdat de baby een eigen karakter heeft kan ik geen poses garanderen. Zoals hierboven aangegeven werk ik in de flow van de baby en niet alle baby’s vinden alle poses even fijn of comfortabel. Ik heb wel een bepaalde workflow die altijd een prachtige galerij aan foto’s oplevert.

 

9. Hoe worden de outfits voor de zwangerschapsshoot gekozen?

Rekening houdend met jouw wensen kies ik de jurken uit mijn zeer ruime collectie van Mii-Estilo. Ik houd bij de selectie van de jurken rekening met het seizoen en de kleuren die op dat moment in de natuur beschikbaar zijn om het plaatje tot een mooi harmonieus geheel te maken. Het gebruik van deze jurken is inbegrepen in de prijs van de shoot. Voor een outdoor zwangerschapsshoot raad ik aan om eenvoudige make-up te dragen.

 

10. Is visagie inbegrepen bij de fotoshoot?

Omdat ik van een natuurlijke sfeer en uitstraling houd in mijn foto’s is het voor een outdoor fotosessie zeker niet nodig om naar een visagiste te gaan. Eenvoudige make-up volstaat en vind ik dan het mooist. Alleen voor een studioshoot kan make-up wel iets toevoegen, hiervoor dien je echter zelf zorg te dragen.

 

11. Zijn de zwangerschapsjurken voor alle kledingmaten beschikbaar?

Ik heb een zeer ruime collectie aan jurken in de kledingmaten 36 tot en met 40/42. Het is verstandig om als je kledingmaat hiervan afwijkt me daarvan op de hoogte te stellen. Ik heb een aantal jurken beschikbaar in een grotere maat, maar daarvan is de keuze beperkt.

 

12. Is het mogelijk om de partner en andere kinderen uit het gezin mee te fotograferen tijdens een zwangerschapssessie?

Tijdens een zwangerschapsshoot worden altijd 1 tot 2 foto’s gemaakt met partner en/of eventuele andere kinderen uit het gezin.

 

13. Wanneer en hoe betaal ik voor de fotosessie?

Betaling vindt uiterlijk drie dagen voorafgaand aan de sessie plaats per bankoverschrijving. Het is bij mij niet mogelijk om te pinnen of contant te betalen.

 

14. Wanneer en hoe ontvang ik de foto’s?

Je ontvangt de (digitale) foto’s via wetransfer uiterlijk 5 weken na de fotoshoot. Newbornshoots worden binnen drie weken afgeleverd. Alle foto’s worden geleverd in hoge resolutie, zodat u zelfs op grote formaten optimaal kunt afdrukken.
Wanneer je voor een luxepakket (of compleet pakket) hebt gekozen ontvang je tevens een album. Dit album wordt aangemaakt na de levering van de foto’s, dus ongeveer twee weken daarna kun je ook het album verwachten. Deze wordt per post naar jullie toegestuurd.

 

15. Krijg ik alle foto’s die gemaakt zijn tijdens de sessie te zien, en kan ik dan zelf kiezen?

Nee, de foto’s die tijdens de sessie zijn gemaakt worden na afloop door mij geselecteerd en beoordeeld. Ik maak een keuze uit de allerbeste en mooiste foto’s waarbij er door mij gelet wordt op compositie, pose en emotie en alleen de beste foto’s worden bewerkt. Het kan dus zijn dat we een bepaalde pose hebben gebruikt waarvan je geen foto’s terugziet in de uiteindelijke reeks of dat er op een setting foto’s zijn gemaakt die er niet bij zitten. De gemaakte foto’s kun je beschouwen als ruwe versies en maken deel uit van het “productieproces” van jouw galerij. Soms probeer ik dingen uit, die misschien minder mooi uitpakken wanneer ik de selectie maak. Je kunt ervan uitgaan dat je altijd de mooiste foto’s krijgt aangeleverd.

16. Kan ik ook afdrukken of canvassen bestellen?

Voor de mogelijkheden en prijzen voor het bestellen van afdrukken en canvassen kun je contact met me opnemen.

error: