fbpx

Veelgestelde vragen

1. Wanneer is de beste periode voor een zwangerschapsshoot?

Tussen 28 en 34 weken zwangerschap is de beste periode om foto’s te laten maken, de buik is dan op z’n mooist en daarnaast zijn de meeste aanstaande mama’s dan nog redelijk fit.

 

2. Hoe maak ik een afspraak?

Afspraken voor een fotoshoot kun je het beste maken door te mailen via het contactformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen en al je vragen te bewantwoorden.

 

3. Waar vinden de fotoshoots plaats?

Tot eind 2022 kunnen shoots geboekt worden in mijn studio in Bergen op Zoom. Vanaf 2023 zal ik uitsluitend nog op externe locaties fotograferen. Voor boudoirshoots kan dat zijn een luxe hotelkamer of een gave industriele locatie die je kunt huren voor je shoot. Als jouw eigen huis geschikt is om in te fotograferen is dit tevens mogelijk. Buitenshoots vinden plaats op een locatie in de omgeving Bergen op Zoom/Ossendrecht. 

 

4. Hoe lang duurt een fotosessie?

Ik werk in alle rust en wanneer jouw shoot gepland staat wil ik graag alle tijd nemen om voor jou de mooiste foto’s te maken. Gemiddeld duurt een fotoshoot zo’n  2 uur.  Wanneer je visagie hebt bijgeboekt komt er zo’n uur tot anderhalf uur bij, de tijd die de visagiste nodig heeft. 

 

5. Hoe worden de outfits voor de zwangerschapsshoot gekozen?

Rekening houdend met jouw wensen kiezen we samen de jurken en settings uit. Er is een zeer ruime collectie van Mii-Estilo en Katharina Hakaj Couture. Het gebruik van deze jurken is inbegrepen in de prijs van de shoot. Mijn foto’s kenmerken zich door een eigen herkenbare stijl en deze stijl zal ook in jouw shoot worden doorgezet. 

 

6. Is visagie inbegrepen bij de fotoshoot?

Visagie is niet standaard inbegrepen in mijn fotoshoots.  Het is wel mogelijk om een visagiste via mij bij te boeken, iets wat ik zeker kan aanraden om je fotoshoot-beleving helemaal compleet te maken.

 

7. Zijn de zwangerschapsjurken voor alle kledingmaten beschikbaar?

Ik heb een zeer ruime collectie aan jurken in de kledingmaten 36 tot en met 40/42. Het is verstandig om als je kledingmaat hiervan afwijkt me daarvan op de hoogte te stellen. Ik heb een aantal jurken beschikbaar in een grotere maat, maar daarvan is de keuze wat beperkter.

 

8. Wanneer en hoe betaal ik voor de fotosessie?

Bij boeking van een shoot wordt een aanbetaling gedaan door de klant van €100. Deze dient binnen drie dagen te zijn betaald zodat je reservering definitief is. Bij het niet tijdig betalen van de aanbetaling kan het zijn dat je plaats in de agenda vervalt wanneer iemand anders ook die datum wil boeken.

Betaling van het restantbedrag vindt uiterlijk één dag voorafgaand aan de sessie plaats per bankoverschrijving/Ideal. Het is bij mij  NIET mogelijk om te pinnen of contant te betalen.

 

9. Wanneer en hoe ontvang ik de foto’s?

Je ontvangt de (digitale) foto’s uiterlijk 4 weken na de fotoshoot.  Alle foto’s worden geleverd in hoge resolutie en webresolutie (voor social media).
Wanneer bij de shoot een album is inbegrepen wordt deze aangemaakt en besteld na de levering van de foto’s, dus ongeveer twee tot drie  weken daarna kun je ook het album verwachten. Deze wordt per post naar jullie toegestuurd.
Ik heb diverse prachtige demo-albums, bewaarboxen en wanddecoraties om te bekijken waarmee je je shoot kunt upgraden.

 

10. Krijg ik alle foto’s die gemaakt zijn tijdens de sessie te zien, en kan ik dan zelf kiezen?

Nee, de foto’s die tijdens de sessie zijn gemaakt worden na afloop door mij geselecteerd en beoordeeld. Ik maak een keuze uit de allerbeste en mooiste foto’s waarbij er door mij gelet wordt op compositie, pose en emotie en alleen de beste foto’s worden bewerkt. Het kan dus zijn dat we een bepaalde pose hebben gebruikt waarvan je geen foto’s terugziet in de uiteindelijke reeks of dat er op een setting foto’s zijn gemaakt die er niet bij zitten. De gemaakte foto’s kun je beschouwen als ruwe versies en maken deel uit van het “productieproces” van jouw galerij. Soms probeer ik dingen uit, die misschien minder mooi uitpakken wanneer ik de selectie maak. Je kunt ervan uitgaan dat je altijd de mooiste foto’s krijgt aangeleverd. 

 

11. Worden de (boudoir) foto’s door Danielle Hagens Fotografie gebruikt?

(Boudoir)foto’s die je ziet op mijn socials, mijn website, etc. worden uitsluitend gedeeld na toestemming door jou als klant.
Het is aan jou of je jouw foto’s wilt laten zien. Uitzondering hierop zijn de portfolioshoots, waarbij een shoot gratis of met korting wordt gegeven, in ruil voor volledig gebruik van de foto’s.

Als je besluit dat ik jouw foto’s mag gebruiken, is dat natuurlijk helemaal geweldig! Ook omdat daarmee andere vrouwen het ook aandurven zichzelf zo’n unieke ervaring cadeau te geven. En wanneer je besluit dat ik foto’s mag delen bepaal jij nog steeds welke foto’s er wel en welke niet gedeeld worden. Er zijn verschillende opties:

Volledige release. – Helemaal oké dat ik al jouw (gecensureerde)beelden gebruik. Je wordt nooit door mij getagd en je naam wordt niet genoemd.
Selectieve release. – Alleen bepaalde outfits/sets naar jouw keuze mogen gedeeld worden.
Anonieme release. – Je vindt het oké als er beelden gedeeld worden waar jij niet herkenbaar op staat.
Offline release. – De beelden worden alleen gebruikt voor drukwerk, de foto’s zullen niet online gepubliceerd worden.
Geen release. – Je houdt je foto’s liever geheel privé

 

 

Alle leveringen van Danielle Hagens Fotografie vinden plaats op basis van de algemene voorwaarden.

error: