Veelgestelde vragen

1. Wanneer is de beste periode voor een fotoshoot?

Zwangerschapsshoot: 
Tussen 28 en 34 weken zwangerschap is de beste periode om foto’s te laten maken, de buik is dan op z’n mooist en daarnaast zijn de meeste aanstaande mama’s dan nog redelijk fit.

Newbornshoot:
Bij voorkeur binnen de eerste 20 dagen na de geboorte.
Tijdens de eerste 20 dagen slaapt uw baby veel en diep en neemt makkelijk houdingen aan die mooi zijn om te fotograferen. Vanaf 3 weken wordt de slaap ondieper, en wordt het ook moeilijker om de baby te poseren. Vóór die drie weken zal een fotoshoot comfortabel verlopen voor de baby en voor jullie zelf.

Mommy-me shoot: vanaf de leeftijd van 6 maanden
Een mommy-me shoot kan vanaf het moment dat de baby 6 maanden oud is, hij/zij is dan in staat om zelf het hoofdje op te richten waardoor er mooie contactmomenten kunnen ontstaan tussen mama en baby.
Een mommy-me shoot is ook heel goed mogelijk met oudere kinderen. Mommy-me shoots zijn niet bedoeld als gezinsshoots en uitsluitend voor de mama’s!!!

 

2. Hoe maak ik een afspraak?

Afspraken voor een fotoshoot kun je het beste maken door te mailen via het contactformulier (zie contactpagina). Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen en al je vragen te bewantwoorden.

Newbornshoot:
Uiteraard is de uitgerekende datum bekend maar is niet bekend op welke dag de baby uiteindelijk geboren zal worden. Ik noteer bij het boeken van een newbornshoot altijd de uitgerekende datum en houd er in mijn agenda rekening mee dat de kleine twee weken eerder of later geboren kan worden. Je bent dan ook altijd verzekerd van een plaats.
Wanneer de baby er is neemt u zo snel mogelijk contact met me op en wordt de definitieve afspraak gemaakt. Houd er rekening mee dat newbornshoots altijd in de ochtend vanaf 10.00/11.00 uur worden ingepland.

 

3. Waar vinden de fotoshoots plaats?

Zwangerschapsshoot/Mommy-me shoot:
Shoots vinden plaats in mijn studio in Bergen op Zoom. Buitenshoots vinden plaats op een locatie in de omgeving Bergen op Zoom/Ossendrecht. Hier ken ik alle locaties heel goed en weet ik waar we de mooiste foto’s kunnen maken.

LET OP: buiten zijn we helaas nooit alleen. Op alle buitenlocaties lopen we het risico op muggenbeten, tekenbeten en/of overlast van mieren en eikenprocessierupsen. Helaas is het niet mogelijk om dit ongedierte te voorkomen. Eventueel ongemak of beten van teken zijn dan ook voor eigen risico.

Newbornshoots:
Newbornshoots vinden altijd plaats in mijn studio in Bergen op Zoom. Hier heb ik alle materialen bij de hand en kan ik de temperatuur van de ruimte optimaal regelen.
Ik zorg er altijd voor dat de accessoires die we gaan gebruiken tijdens de shoot al klaar staan wanneer jullie binnen komen.

 

4. Hoe lang duurt een fotosessie?

Zwangerschapsshoot/Mommy-me shoot:
Ik werk in alle rust en wanneer jouw shoot gepland staat wil ik graag alle tijd nemen om voor jou de mooiste foto’s te maken. Gemiddeld duurt een zwangerschapsshoot zo’n  2 uur.  Een mommy-me shoot zal ongeveer een uur duren, kinderen hebben een korte spanningsboog en houden het meestal geen uren vol.

Newbornshoot:
Tijdens een newbornshoot gaat alles op een andere modus en werk ik volledig mee met de flow van de baby. Iedere baby is uniek en heeft zijn eigen behoeften en daarom duren deze sessies doorgaans 3 tot 4 uur. Hierin is ook de tijd inbegrepen om de baby te troosten, te voeden, te knuffelen en weer in slaap te brengen.

 

5. Is het mogelijk om voor een newbornshoot wensen aan te geven ten aanzien van bepaalde poses en set-ups?

Het is zeker wel mogelijk om aan te geven welke foto’s uit mijn portfolio jullie mooi vinden MAAR omdat de baby een eigen karakter heeft kan ik geen poses garanderen. Zoals hierboven aangegeven werk ik in de flow van de baby en niet alle baby’s vinden alle poses even fijn of comfortabel. Ik heb wel een bepaalde workflow die altijd een prachtige galerij aan foto’s oplevert. Uiteraard houd ik rekening met de door jullie gekozen kleurstellingen.

 

6. Hoe worden de outfits voor de zwangerschapsshoot gekozen?

Rekening houdend met jouw wensen kiezen we samen nadat je in de studio bent aangekomen eerst de jurken en settings uit. Er is een zeer ruime collectie van Mii-Estilo en Katharina Hakaj Couture (ruim 200 jurken, body’s en doeken). Het gebruik van deze jurken is inbegrepen in de prijs van de shoot. Mijn foto’s kenmerken zich door een eigen herkenbare stijl en deze stijl zal ook in jouw shoot worden doorgezet. 

 

7. Is visagie inbegrepen bij de fotoshoot?

Visagie is niet standaard inbegrepen in mijn shoots om flexibiliteit te kunnen waarborgen voor het plannen van mijn shoots. Sinds dit jaar is het wel mogelijk om een visagiste via mij bij te boeken, maar je kunt je make-up ook zelf verzorgen of bij een zelfgekozen visagiste. 

 

8. Zijn de zwangerschapsjurken voor alle kledingmaten beschikbaar?

Ik heb een zeer ruime collectie aan jurken in de kledingmaten 36 tot en met 40/42. Het is verstandig om als je kledingmaat hiervan afwijkt me daarvan op de hoogte te stellen. Ik heb een aantal jurken beschikbaar in een grotere maat, maar daarvan is de keuze wat beperkter.

 

9. Wanneer en hoe betaal ik voor de fotosessie?

Bij boeking van een shoot wordt een aanbetaling gedaan door de klant van 50% van het totale bedrag. Deze dient binnen drie dagen te zijn betaald zodat je reservering definitief is. Bij het niet tijdig betalen van de aanbetaling kan het zijn dat je plaats in de agenda vervalt wanneer iemand anders ook die datum wil boeken.

Betaling van het restantbedrag vindt uiterlijk drie dagen voorafgaand aan de sessie plaats per bankoverschrijving. Het is bij mij niet mogelijk om te pinnen of contant te betalen.

 

10. Wanneer en hoe ontvang ik de foto’s?

Je ontvangt de (digitale) foto’s via wetransfer uiterlijk 4 weken na de fotoshoot. Newbornshoots worden binnen twee weken afgeleverd. Alle foto’s worden geleverd in hoge resolutie, zodat u zelfs op grote formaten optimaal kunt afdrukken.
Tevens ontvang je bij je shoot een standaard album. Dit album wordt aangemaakt na de levering van de foto’s, dus ongeveer twee tot drie  weken daarna kun je ook het album verwachten. Deze wordt per post naar jullie toegestuurd.
In de studio zijn ook diverse prachtige albums, bewaarboxen en wanddecoraties aanwezig om te bekijken waarmee je je shoot kunt upgraden.

 

11. Krijg ik alle foto’s die gemaakt zijn tijdens de sessie te zien, en kan ik dan zelf kiezen?

Nee, de foto’s die tijdens de sessie zijn gemaakt worden na afloop door mij geselecteerd en beoordeeld. Ik maak een keuze uit de allerbeste en mooiste foto’s waarbij er door mij gelet wordt op compositie, pose en emotie en alleen de beste foto’s worden bewerkt. Het kan dus zijn dat we een bepaalde pose hebben gebruikt waarvan je geen foto’s terugziet in de uiteindelijke reeks of dat er op een setting foto’s zijn gemaakt die er niet bij zitten. De gemaakte foto’s kun je beschouwen als ruwe versies en maken deel uit van het “productieproces” van jouw galerij. Soms probeer ik dingen uit, die misschien minder mooi uitpakken wanneer ik de selectie maak. Je kunt ervan uitgaan dat je altijd de mooiste foto’s krijgt aangeleverd.

 

12. Worden de foto’s door Danielle Hagens Fotografie gebruikt?

Danielle Hagens Fotografie behoudt het auteursrecht over de gemaakte en geleverde foto’s. Dat betekent dat deze niet door de klant of derden mogen worden bewerkt. In principe worden foto’s die zijn gemaakt tevens gebruikt voor de website en sociale media van Danielle Hagens Fotografie. Wil je dit liever niet laat dit dan even weten.

Alle leveringen van Danielle Hagens Fotografie vinden plaats op basis van de algemene voorwaarden.

error: