Workshop zwangerschapsfotografie op locatie

workshopbasic

 

Deze dag gaan we in op zwangerschapsfotografie en alles wat er bij komt kijken.
In de ochtend zal de theorie behandeld worden. Na de lunch gaan we uitgebreid in de praktijk oefenen met zwangere modellen en mooie zwangerschapsjurken.
Aan het eind van de dag laat ik zien hoe ik mijn foto’s bewerk in Photoshop.

Hoe ziet deze dag er uit:

– 10.00 – 11.30 uur: theorie
– 11.30 – 12.30 uur: lunch
– 12.30 tot 15.00 uur: praktijk op een buitenlocatie
– 15.00 – 17.00 uur: editing in Photoshop

Onderwerpen die aan bod zullen komen:
– juist gebruik van daglicht, alle lichtsituaties komen aan bod
– poses van de modellen
– compositie en kleurgebruik
– kiezen van een buitenlocatie
– nabewerking met Photoshop

Wat heb je nodig om aan deze workshop mee te kunnen doen?
– een camera en een lichtsterke (tele) lens
– je moet de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO beheersen
– je bent bekend met het werken met lagen en maskers in Photoshop

Foto’s die je maakt tijdens de workshop mogen niet worden gebruikt voor je eigen website, portfolio of promotie. De workshop is bedoeld om je te leren om te gaan met enerzijds fotograferen met natuurlijk licht en anderzijds het poseren van een zwanger model. Die dag zal ik het praktijkgedeelte leiden en de modellen poseren en de juiste plaatsen selecteren met betrekking tot het licht. Daarnaast worden jurken geselecteerd en ga ik je leren hoe je de juiste jurk in de juiste setting kunt fotograferen. Ook de instellingen op je camera worden besproken. Dit betekent dat de foto’s die je op een workshop maakt feitelijk niet je eigen foto’s zijn. Omdat alles voor je gearrangeerd wordt. Het doel is dan ook niet om je portfolio te vullen maar om je alle handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan en jouw eigen stijl te ontwikkelen en je te laten groeien als fotograaf. Na de workshop raad ik je juist aan om zelf portfolioshoots te gaan doen en daarmee je portfolio te vullen en je promotie te doen. Uiteindelijk zul je daar zelf meer aan hebben, mede omdat je tijdens een portfolioshoot je geen zorgen hoeft te maken of je wel voldoende goede foto’s hebt voor je klant. Jij kan dan doen wat jij wilt en voor ogen hebt en daarmee zul je jezelf uniek maken als fotograaf en klanten trekken.
Mijn workshop is geslaagd als ik je vol inspiratie en een hoop kennis naar huis kan laten gaan.

Locatie: studio in Ossendrecht
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 6 (vol=vol)
Inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen

Data:
nog onbekend

Kosten: €375 (inclusief BTW)

In geval van slecht weer zal het praktijkgedeelte in de studio plaatsvinden.

Bij het boeken van deze workshop dient een bedrag van €150 te worden betaald, hiermee is je reservering definitief. Het restantbedrag dient uiterlijk twee weken voor aanvang van de workshop te zijn betaald. Bij annulering binnen twee weken voor de workshopdatum wordt de aanbetaling niet gerestitueerd, deze kan dan ook niet verrekend worden met een eventuele nieuwe boeking.

Workshops zijn niet toegankelijk voor fotografen die zelf ook workshops geven. Na het volgen van een workshop bij Danielle Hagens Fotografie is het niet toegestaan binnen twee jaar zelf workshops te gaan geven.

 

error: